امروز در بسیاری از کالاها از ابرهای اسفنجی استفاده میشود. نیک فوم تولید کننده فوم و ابر و اسفنج در ضخامت و وزنهای متفاوت می باشد. ایران یکی از کشورهایی است که ابر اسفنجی در آن با کیفیت بسیار بالا تولید میشود و محصولات نیک فوم علاوه بر توزیع در بازار داخلی، توانایی صادرات و رقابت با کالاهای مشابه خارجی را هم دارند. اگر دوست دارید در مورد ابر اسفنجی و کاربرد آن بیشتر بدانید با ما در این مقاله همراه باشید.
ابر اسفنجی چیست؟
ابر اسفنجی ساختاری شبیه ابرهای ظرفشویی و یا ابرهایی دارد که در دوران گچ و تختهسیاه برای پاک کردن تخته از آنها استفاده میشد. ابر اسفنجی بسته به کاربردی که قرار است داشته باشد در کارخانه در رنگها و ابعاد مختلفی تولید میشود. در ضمن برخی از ابرهای اسفنجی تراکم بیشتری هم دارند که باعث میشود ابر، در برابر فشار، مقاومت بیشتری از خود نشان دهد.
توجه داشته باشید که ابر اسفنجی با فوم تفاوت دارد و نباید ایندو را با هم یکی دانست. فومها در کوره تولید میشوند و عمر و مقاومت بیشتری نسبت به ابرها دارند. در میان انواع فومها فوم پلی اتیلن و فوم ای وی آ محبوبیت و کاربرد بیشتری دارد. فومها از ابرها گرانتر هستند ولی اگر از ابری با کیفیت استفاده شود، ابر میتواند گزینهی جایگزین مناسب و ارزانتری برای فوم باشد.
ابر اسفنجی را معمولا از پلیال، متیلکلراید، روغن سیلیکون، دابکو و کاسموس میسازند که با آب ترکیب شده است. به صورت ساده، فرایند تولید ابر اسفنجی شامل مخلوط کردن مواد و تخلیهی آنها به صورت ابر میباشد. این مواد پس از مخلوط شدن با هم در دمایی خاص، با هم واکنش نشان داده و ابری اسفنجی با حفرههای بسیار زیاد را تولید میکنند. به دو صورت میتوان ابر را تولید کرد. یکی فرایند قالبی است و دیگری فرایند پیوسته. تولید ابر همیشه در مقیاس بسیار بزرگ تولید میشود و ابرها بسته به نوعشان، پس از برش و یا رول شدن در حجم بالا برای فروش به شرکتهای توزیع انتقال پیدا میکنند.
پلییورتان که از آن در تولید فوم و ابر اسفنجی استفاده میکنند اولین بار در سال 1937 میلادی توسط فردی به نام اوتو بایر در آلمان کشف شد و به سرعت راه خود را به صنعت باز کرد و امروز هم همچنان در بسیاری از صنایع به وفور کاربرد دارد. پلییورتان را به صورت اختصاری به صورت PUR نوشته میشود اما نشان تجاری آن PU است.
کاربرد ابر اسفنجی
ابرهای اسفنجی تقریبا در طیف وسیعی از وسایل خانگی استفاده میشود. تقریبا در هر چیزی که انسان بر روی آن مینشیند و یا بر روی آن دراز میکشد از ابر اسفنجی استفاده شده است. همچنین در ساخت عایق هایی مانند فوم شانه تخم مرغی هم از این محصول استفاده می شود.
انواع نشیمن برای مبل و صندلی، تشک، دستهی مبل و صندلی، صندلی خودرو، کوسن، بالش، عروسک سازی، ساخت ضربهگیر، آکوستیک کردن اتاق و بسیاری از وسایل دیگر تنها بخش کوچکی از کاربرد ابر اسفنجی است. از ابرهای سفت با چگالی بالا در جاهایی استفاده میشود که وزن زیادی قرار است روی آن قرار بگیرد. مانند نشیمن مبل و صندلی! و از ابرهای سبکتر در بالش و کوسن و تشک استفاده میشود.
نکات خرید ابر اسفنجی
در زمان خرید ابر اسفنجی دو نکته مهم را باید مد نظر قرار دهید. این دو نکته عبارتاند از تراکم ابر و میزان فشردهسازی آن.
- تراکم ابر: تراکم یک ابر اسفنجی رابطهی مستقیمی با وزن آن دارد. هر چه ابر متراکمتر باشد، سفتتر است، وزن آن بیشتر است، کیفیتش بهتر است و در نتیجه گرانتر است.
- فشردهسازی ابر: هر چه ساختار ابری فشردهتر باشد، سفتتر است و دوام بیشتری دارد و گرانتر است.
ویژگی دیگری که شاید بتوان از آن در هنگام خرید ابر اسفنجی نام برد ابعاد ابر است. ابرها امروز در ابعاد و اندازههای متنوعی تولید میشوند تا بسته به نیاز و محل کاربر بتوان از میان آنها مناسبترین گزینه را انتخاب کرد. پس در هنگام خرید ابر اسفنجی حتما ابعاد آن را نیز با توجه به کاری که قرار است با ابر انجام دهید بسنجید. در غیر این صورت ممکن است نتوانید از ابر اسفنجی خریداری شده کاربری مورد نظر خود را به دست بیاورید.
توجه داشته باشید که ابرها معمولا درون لوازم دیگر استفاده میشوند و روی آن با پارچه و چرم و مواد دیگر پوشیده میشود. پس رنگ ابر به هیچ عنوان ملاکی برای کیفیت آن نیست و هیچ شرکتی هم رنگ مخصوصی برای خود ندارد و شرکتهای تولید کنندهی ابر اسفنجی ابرهای خود را در رنگهای متفاوتی تولید میکنند. رنگ میتواند یک فاکتور کاملا سلیقهای در هنگام خرید ابر اسفنجی باشد.
ابر اسفنجی در برشهای طولی، عرضی، ورقی و رول تولید میشود که بسته به نیاز و محل استفاده میتوان از هر کدام از آنها استفاده کرد.
چرا اسفنج را با وزن آن میسنجند؟
در بسیاری از فروشگاهها ابر اسفنجی را با واحد وزن میسنجند! مثلا میگویند این ابر 30 کیلوگرمی است و ابر دیگر 15 کیلوگرمی! این موضوع به این نکته اشاره دارد که یک ورق از این ابر میتواند 30 یا 15 کیلوگرم آب را در خود جای دهد بدون اینکه این آب از میان بافت آن خارج شود. هر چه توانایی جذب آب توسط اسفنج بیشتر باشد نشاندهندهی این موضوع است که چگالی اسفنج بیشتر است و اسفنج کیفیت بهتری دارد. در نتیجه ابرهای اسفنجی گِرَم بالا همواره گرانتر از انواع گِرَم پایین آن هستند.
ابر اسفنجی را از کجا بخریم؟
ابر اسفنجی در ایران در استانهای البرز، مشهد و اصفهان به وفور تولید میشود و در بازار موجود است. شرکتهایی که با ابر سروکار دارند معمولا آن را به صورت عمده و مستقیم از تولید کننده های ابر مانند نیک فوم خریداری میکنند تا برایشان ارزانتر تمام شود. اما اگر به هر دلیلی شما نیاز به مقدار بسیار زیاد از ابر ندارید میتوانید آن را به راحتی از بازار به مقدار مورد نیاز خود تهیه کنید. معمولا در هر شهر بازاری مخصوص فروش ابر و فوم وجود دارد که میتوانید با سر زدن به آن و بررسی انواع و مدلهای مختلف ابر، ابر مورد نظر خود را به مقدار مورد نیاز و با قیمت مناسب تهیه کنید. راه بعدی هم استفاده از وبسایتهای معتبر فروش ابر و فوم است. این بازار هم مانند سایر بازارها در ایران از پیشرفت تکنولوژی عقب نمانده و امروز به سادگی میتوانید با یک جستجوی ساده در اینترنت، با تعداد زیادی فروشگاه آشنا شوید که انواع و اقسام ابر و فوم را برای فروش عرضه میکنند و میتوانید با استفاده از آنها به سادگی ابر مورد نیاز خود را تهیه کرده و درب منزل تحویل بگیرید.